Ne essünk pánikba, ha holnap Szegeden hirtelen minden megáll egy időre

Ne essünk pánikba, ha holnap Szegeden hirtelen minden megáll egy időre

Még a közlekedési eszközöket is leállítják.

Június 4-én 16 óra 30 perckor leállnak egy percre a szegedi közösségi közlekedés járatai a hozzájuk legközelebb eső megállókban - írja a szeged.hu.

Az autóbuszokon, villamosokon és trolibuszokon a trianoni veszteségekről szóló ünnepi hangfelvételt játszanak be. Az önkormányzat arra kéri az autóval közlekedőket, ha csatlakozni szeretnének az egyperces kiálláshoz, akkor azt a közlekedési szabályok betartásával tegyék.

A békediktátum évfordulója alkalmából a közösségi közlekedés járatain az alábbi szöveg lesz hallható.

„Ma száz éve, 1920. június 4-én 16 óra 32 perckor kötötték meg a trianoni békeszerződést. Egy igazságtalan háború igazságtalan lezárása volt ez. Magyarország területének több mint kétharmadát választották le, és több mint hárommillió honfitársunk rekedt az országhatáron kívül. Nemzetünket olyan súlyos veszteség érte, amit soha nem feledhetünk. És bár hazánkat felosztották, van, ami szétválaszthatatlan. Őrizzük együtt gyönyörű kultúránkat, ápoljuk közösen határon túli kapcsolatainkat! Emlékezzünk egyperces néma csenddel a trianoni békeszerződésre, az országhatáron túlra szakadt magyarságra!”
Szeged méltóképp emlékezik meg az egyik legszomorúbb gyásznapunk kerek évfordulójáról. Ugyanez sajnos más városok vezetéséről nem mondható el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.10

Látta valaki B. Nagy Lászlót? Reméljük, nem történt semmi baj Lacival

Lacit elvesztettük, lehet, hogy már csak a központi Fidesz szerkeszti a Facebook-oldalát.

  • 2020.07.09

Elkezdődik a szegedi pezsgés: meg sem állunk tavaszig!

Szegeden sosem lehet unatkozni, főleg ha elkezd lüktetni a város. Mutatjuk a programokat.