A szegedi nyugdíjasok pénztárcáját is hazavágja a Fidesz politikája

A szegedi nyugdíjasok pénztárcáját is hazavágja a Fidesz politikája

A Fidesz azt állítja, ad a nyugdíjasoknak, közben épp hogy elvesz tőlük.

Idén csökken az időskorúak járadékának vásárlóértéke, ráadásul kiesik a nyugdíjprémium összege is. Az ellátás összege egyre inkább elszakad a keresetektől - írja a Népszava.
A szegedi szépkorúakat sem kíméli a változás, értük az utóbbi időben egyáltalán nem emelt szót a térség fideszes országgyűlési képviselője, B. Nagy László.

A nyugdíjasok kéréseiből egyelőre semmi nem teljesül a jövő évi költségvetésben.

A nyugdíjas szervezetek módosító javaslatait nem fogadta el a kormánypárti többség, ahogy a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsának (NYUSZET) arra a felvetésére sem érkezett válasz, hogy a járványhelyzet és az elszabadult infláció miatt a 150 ezer forint alatti ellátásból élők kapjanak egyszeri 50 ezer forintos támogatást.

Tavaly novemberben még átlagosan 20 ezer forintos nyugdíjprémiumot kaptak az idősek, mert a gazdasági növekedés túllépte a prémium feltételeként szabott 3,5 százalékot, s mellé 10 ezer forint kiegészítés járt, mert a tényleges infláció 0,7 százalékkal haladta meg az év eleji nyugdíjemelés 2,7 százalékát.

Idén azonban – Gulyás Gergely kancelláriaminiszter kormányinfón elhangzott szavai alapján - a 2,8 százalékos inflációhoz vakon ragaszkodik a kormány, amiből a nyugdíjasok arra következtetnek, veszélyben van még a nyugdíjkiegészítésük is.

A Fidesz-kormány nemhogy adna a nyugdíjasoknak, hanem inkább elvesz tőlük, közben azt kommunikálja, hogy mindenki jól jár. B. Nagy László pedig mindehhez tapsolva asszisztál. Ezek sajnos a száraz tények.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.15

Szegedet sem kímélik a Fidesz iskolaőrei: mutatjuk, hol alkalmazzák őket

Érkeznek az iskolaőrök Szegedre, megoldások helyett fenyítéssel jönnek ránk.

  • 2020.07.14

A szegedi Orbán-csicska már megint a diktatúrára szavazott

Ismét bebizonyosodott: B. Nagy László nem a szegedi embereket, hanem Orbánt szolgálja.
  • 2020.07.10

Látta valaki B. Nagy Lászlót? Reméljük, nem történt semmi baj Lacival

Lacit elvesztettük, lehet, hogy már csak a központi Fidesz szerkeszti a Facebook-oldalát.